Welcome to DubForce.net

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

uber-tub

1.9PD 100 - Oil in the fuel!

2 posts in this topic

Hello,

Wife's trusty 1.9 PD Beetle has spluttered to a halt at last. felt to be running on two cylinders for 5 seconds then stopped.

Took clip out and pipe of fuel filter and primed with ignition on/off/on/off and fuel was clear. Took top pipe of injector pump and did same but fuel was absolutely black - very very oily. I'm guessing theres an oil seal somewhere between the can and pump. Is this likely to be the problem or is there a gasket that cheap/easy to fix? Not really wanting to spend a great deal as it's getting tatty now and probs wants replacing soon.

Thanks for any advice.

mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google PD tandem pump failure, quite common apparently.

Doesn't look to difficult to replace. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now